E-commerce gebruiken om te verkopen

E-commerce is het online verkopen van producten en wordt steeds populairder. Bedrijven gebruiken e-commerce op verschillende manieren om hun verkoopdoelen te bereiken. Het begint met het bepalen van jouw specifieke doelen, zoals het bieden van online betaalmogelijkheden of het opzetten van een volledige online winkelervaring.

Om te beginnen met e-commerce, kun je klanten een manier bieden om online betalingen te doen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door betaalservices zoals PayPal of iDeal toe te voegen aan je website. Je kunt ook gebruikmaken van kant-en-klare e-commerceplatforms zoals Squarespace of WordPress, die niet alleen betalingen accepteren, maar ook sjablonen bieden om productpagina’s aan je website toe te voegen. Voor meer geavanceerde functies kun je aangepaste e-commerceservices zoals Magento of Shopify overwegen.

E-commerce draait om het creëren van een winkelervaring, zelfs online. Je kunt je producten tot leven brengen in je online winkel door hoogwaardige foto’s, gedetailleerde informatie, recensies en zelfs video’s toe te voegen. Dit helpt klanten om een goed beeld te krijgen van je producten, ook al kunnen ze ze niet fysiek ervaren.

Naast je eigen website kun je ook overwegen om je producten op andere platforms te verkopen, zoals Marktplaats of eBay, om nieuwe markten te bereiken. Als dit een van je doelen is, zorg er dan voor dat je e-commerceprovider meerdere verkoopkanalen ondersteunt.

Het is belangrijk om te bepalen welke e-commerce-optie het beste past bij jouw bedrijf. Denk na over je doelen, budget en vereiste functies. Je kunt ook overwegen om na het eerste contact met klanten opnieuw contact met hen op te nemen om de klantrelatie verder op te bouwen.

E-commerce kan een krachtige tool zijn voor jouw bedrijf, of je nu een volledige online winkel wilt opzetten of gewoon online betalingen wilt accepteren. Het is belangrijk om de eerste stappen zorgvuldig te zetten en de juiste e-commerce-optie te kiezen die past bij jouw behoeften. (Les, z.d.-e)

Betalingen accepteren en bestellingen beheren.

Een online winkel heeft de mogelijkheid om online betalingen te accepteren en bestellingen te beheren. Dit kan worden gedaan via externe betalingsverwerkingsservices zoals iDeal en PayPal, waarbij klanten naar een aparte betaalwebsite worden geleid. Een meer geïntegreerde aanpak omvat het toevoegen van online betalingen en een winkelwagen aan je website, wat meer controle en flexibiliteit biedt. Platforms zoals Squarespace, Shopify en Magento kunnen helpen bij het beheren van de winkel- en betaalprocessen en bieden functies zoals orderbeheer, klantaccounts en voorraadbeheer.

Met een backend-systeem kun je klantaccounts beheren, couponcodes aanbieden, verschillende betalingsopties integreren en het betaalproces aanpassen. E-commerceplatforms helpen ook bij het beheren van product- en voorraadgegevens, het maken van categorieën en subcategorieën, en het bieden van geavanceerde zoekmogelijkheden. Ze kunnen ook bestellingen bijhouden, verzend- en betalingsinformatie beheren en integreren met financiële en boekhoudsystemen.

De keuze voor de juiste hulpmiddelen hangt af van je specifieke behoeften. Of je nu kiest voor externe betaalverwerkingsservices of een volledig ontwikkeld e-commerceplatform, online verkopen kan je bedrijf helpen groeien en je meer controle geven over de klantervaring en het beheer van bestellingen. (Les, z.d.-e)

Voor de gehele cursus ga naar:

https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats/course/business-online/module/22/lesson/109