Ben jij een startende ondermer en wil je je producten onder de aandacht van potentiële klanten brengen. Lees dan zeker verder. In deze module gaan we het hebben over het inzetten van display-advertentie om je merk te promoten en je doelgroep te bereiken.

(Hoek, 2022)

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar het begrip display-advertentie, want wat betekent dat nou eigenlijk. Een displayadvertentie omvat alle advertenties die je kunt zien op websites of op social mediapagina’s. De displayadvertenties kunnen verschillende vormen, formaten en stijlen hebben, maar het blijft hetzelfde principe. Alles wat op een scherm te zien zo ook tekstlinks vallen onder de term displayadvertenties. (Wat is display advertising?, z.d.).

We weten nu wat een displayadvertentie is, maar hoe bereik je je doelen er eigenlijk mee. Om je doel te bereiken met displayadvertenties is het belangrijk om display-advertentiecampagnes op te te stellen op basis van je doelen. Hierbij kun je ook inspelen op verschillende doelgroepen om aparte advertenties voor ieder te maken.

Verschillende stappen die de klant aflegt:

  1. Verschillende doelgroepen bereiken en een goede eerste indruk maken.
  2. Positief beeld schetsen en ervoor zorgen dat wanneer ze opzoek zijn naar producten gelijk aan jou denken.
  3. Vervolgens kun je aan advertentie maken waarin je jouw voordelen tenopzichte van de concurrent benadrukt.
  4. De volgende stap is het richten op klanten die jouw bedrijf al overwegen. Hierbij kun je je boodschap verfijnen.
  5. Laatste stap is de aankoop, je richt je op het over de streep van kopen trekken van potentiële klanten. Dit kun je doen door het gebruiken van speciale aanbiedingen. Denk hierbij aan webshops die een berichtje sturen dat je je winkelmandje bent vergeten en vervolgens een mail krijgt met “15% korting op alles”.

(Les, n.d.)

Bij stap vijf is het gebruik maken van retargeting erg verstandig. Retargeting is het opnieuw bereiken van klanten die jouw website al eerder bezocht hebben. Hoe worden klanten geretargeted? Dit doen adverteerders door een bepaalde code toe te voegen aan de website of gebruik te maken van retargetingdiensten. Daaruit vloeit een lijst met potentiële klanten. De klanten worden als het ware teruggelokt met speciale aanbiedingen voor hun gericht. Op die manier neemt de kans tot aankoop ook toe. Als ze zich hebben geabonneerd of ze iets gekocht hebben worden ze op basis daarvan werk op een nieuwe retargetinglijst gezet met nieuwe adverentiecampagnes. (Les, n.d.)

We hebben nu geleerd wat displayadvertenties zijn en op welke manieren ze ingezet kunnen worden, maar hoe plaats je als ondernemer nou een displayadvertentie. Daar komen advertentienetwerken bij kijken. Allereerst kijken we naar het begrip advertentienetwerk. Wat is een advertentienetwerk. (Les, n.d.)

Een advertentienetwerk kun je zien als een tussenpersoon die bedrijven die willen adverteren koppelen met websites die advertentieruimte aanbieden. Hierbij kijken ze naar geschikte websites voor jouw onderneming. Advertentienetwerken beheren ook het budget en verzamelen gegevens, zoals het aantal vertoningen, klikken, kosten en locaties van de advertenties. Als je display-advertenties wilt gebruiken zijn advertentienetwerken een uitstekende startplaats. (Les, n.d.)

In deze module heb je geleerd wat display-advertenties zijn, hoe je het kunt gebruiken en waar je het kan gebruiken. Ik hoop dat je hier veel informatie uit hebt kunnen halen.

Ben jij benieuwd hoe je relaties kunt opbouwen met klanten door middel van e-mail contact. Klik hier om verder te gaan naar de volgende module: “Contact Via E-Mail”.

De gehele module kun je vinden op de site: https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats/course/promote-business-online/module/19/lesson/92